Fasadtvätt

Fasadtvätt

Fasaden på ditt hem eller företag utgör ofta det allra första intrycket för besökare och är därför av yttersta vikt att vårda noggrant. Skånes omväxlande klimat kan påverka ytan på alla typer av fasader, där smuts, alger och andra föroreningar lätt kan försämra både utseendet och livslängden. Vi är specialiserade på fasadrengöring och kan behandla olika material som tegelfasad, träfasad, plåtfasad och betongfasad.

Oavsett om det rör sig om puts eller fasadtvätt, kan vi erbjuda expertkunskap inom fasadrengöring. Vi är väl rustade för att tackla smuts och mögel och har specialiserat oss på alg och mögeltvätt. Med vår gedigna erfarenhet och de bästa metoderna för att ta itu med dessa problem kan du vara säker på att vi levererar professionella resultat som håller din fasad i toppskick.

Välj Saneringscompaniet för din fasadtvätt

Oavsett vilken typ av fasad du har på ditt hem eller företag kan fasadtvätt vara en utmärkt investering. Att tvätta fasaden förbättrar inte bara utseendet genom att det tar bort smuts på din byggnad utan förlänger också fasadens livslängd och värde. Om du letar efter professionell fasadtvätt i Skåne, kontakta oss på Saneringscompaniet för att diskutera dina specifika behov. Vi är här för att hjälpa dig att bevara skönheten och hållbarheten hos din fasad.

Vår erfarenhet inom fasadtvätt

På Saneringscompaniet har vi en gedigen erfarenhet inom alg och mögeltvätt när det kommer till rengöring av fasader. Vårt team är inte bara utbildat i de mest effektiva teknikerna för fasadtvätt, utan också i säker användning av lyft och säkerhetslinor. Detta säkerställer att varje projekt utförs med de högsta säkerhetsstandarderna och ger det bästa möjliga resultatet.

Vi strävar efter att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar dina specifika behov. Oavsett om det handlar om alger eller mindre mögelproblem på din fasad, kan du räkna med oss för att återställa fasaden till sin bästa möjliga skick.

Vår erfarenhet och fokus på säkerhet gör oss till det rätta valet när du behöver hjälp med att hantera alger och mögelväxt på din fasad. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation så kan vi diskutera dina behov och hur vi kan hjälpa dig med din fasadtvätt.

Vår process för fasadtvätt

Vi förstår att varje fasad är unik och kräver en skräddarsydd strategi för rengöring. Vår arbetsprocess inleds alltid med en noggrann inspektion av din fasad för att bedöma behoven och de mest lämpliga rengöringsmetoderna för fasadtvätt. Därefter utformar vi en skräddarsydd plan som tar hänsyn till materialet, föroreningens typ och omfattning samt ditt specifika krav på resultat. Med våra specialiserade verktyg och expertis utför vi rengöringen noggrant och effektivt, och vi avslutar alltid med en noggrann kvalitetskontroll för att säkerställa att din fasad återfår sin bästa möjliga skick.

Därför bör du tvätta fasaden

Förbättrat Utseende: Fasaden är ofta det första intrycket dina gäster och besökare får, därför är det viktigt att hålla din fasad ren och fri från mögel och smuts. Genom regelbunden fasadtvätt kan du bevara och förbättra utseendet på din fastighet, vilket kan öka dess estetiska värde.

Ökad Livslängd: Smuts, alger och föroreningar kan påverka fasadens material negativt över tid. Regelbunden fasadtvätt tar bort dessa skadliga element och förhindrar försämring, vilket kan förlänga fasadens livslängd och minska behovet av kostsamma reparationer och underhåll.

Fastighetens Värde: En välvårdad fasad ökar fastighetens övergripande värde. Om du någon gång planerar att sälja eller hyra ut din fastighet kan en ren och attraktiv fasad vara en avgörande faktor för att locka köpare eller hyresgäster och för att maximera fastighetens marknadsvärde.

Olika metoder för fasadtvätt

Det finns flera olika metoder för fasadrengöring, och valet av metod beror oftast på fasadens material, föroreningstypen och dess skick. Här är några vanliga metoder för fasadrengöring:

 • Högtryckstvätt: Högtryckstvätt är en vanlig metod som använder en kraftfull stråle av vatten under högt tryck för att ta bort smuts, alger och föroreningar från fasaden. Det är effektivt för material som betong och sten, men kan vara för kraftfullt för mer skonsamma material som trä.

 • Lågtryckstvätt: Lågtryckstvätt använder en mildare tryckstråle och lägre vattenmängd än högtryckstvätt. Det är lämpligt för material som trä och puts och kan rengöra ytan utan att skada den.

 • Kemisk rengöring: Kemisk rengöring innebär användning av specialdesignade rengöringskemikalier som appliceras på fasaden för att lösa upp och ta bort smuts, alger och mögel. Efter att kemikalierna har fått verka sköljs de sedan bort med vatten.

 • Ångrengöring: Ångrengöring innebär användning av het ånga för att lösa upp smuts och föroreningar på fasaden. Det är en miljövänlig metod som inte kräver kemikalier och är effektiv för att ta bort oljebaserade fläckar och graffiti.

 • Borstning: Borstning är en mekanisk metod där en roterande borste används för att skrubba bort smuts och föroreningar från fasaden. Det är effektivt för material som tegel och kan ge en grundlig rengöring.

 • Sandblästring: Sandblästring använder tryckluft och fin sand eller andra abrasiva material för att ta bort smuts och föroreningar från fasaden. Det är en aggressiv metod som används främst för att ta bort färg eller rost från metallfasader.

Valet av rengöringsmetod anpassas efter din fasads specifika behov och krav. Kontakta oss på Saneringscompaniet för en professionell inspektion av din fasad så vi kan rekommendera den bästa metoden för dig.

Vanliga frågor om fasadtvätt

Regelbunden fasadtvätt förbättrar utseendet, förlänger livslängden och ökar fastighetens värde genom att ta bort smuts, alger och föroreningar.

Oavsett om ytan på din byggnad har en tegelfasad, en träfasad, en plåtfasad eller en betongfasad, har vi erfarenhet och expertis för att ta hand om den.

Tegelfasad: Tegel är ett vanligt fasadmaterial som kan vara mottagligt för smuts, alger och mögel. Vår noggranna metod för fasadtvätt, inklusive alg och mögeltvätt, tar bort smuts skonsamt och återställer teglets naturliga skönhet.

Träfasad: Träfasader kräver särskild omsorg för att bevara träets struktur och skönhet. Vi använder skonsamma rengöringsmetoder som tar bort fläckar och mögel utan att skada Träfasaden.

Plåtfasad: Plåt är ett tåligt material, men det kan drabbas av rost och föroreningar över tid. Våra rengöringsmetoder tar bort rost och återställer plåtens glans.

Betongfasad: Betongfasader kan också vara mottagliga för smuts och mögel. Vi använder effektiva rengöringsmetoder för att rengöra och förnya betongens yta.

Vårt mål är att anpassa vår fasadtvätt efter det specifika materialet och behoven hos din fasad. Innan vi påbörjar arbetet utför vi alltid en noggrann inspektion av ytan för att bedöma föroreningstypen och fasadens skick. På så sätt kan vi säkerställa att rengöringsprocessen är skonsam och effektiv, och att resultatet är en ren och attraktiv fasad.

Hur ofta du bör planera för fasadtvätt kan variera beroende på plats och de specifika miljöförhållandena. Vanligtvis rekommenderar vi att du överväger att tvätta fasaden ungefär vart 1-3 år för att säkerställa att din fasad förblir i gott skick och fri från smuts och mögel.

Vårt team är välutbildade och använder lämplig utrustning med olika trycknivåer för att undvika skador på fasaden. Vi utför alltid en noggrann inspektion av ytan innan vi påbörjar arbetet för att anpassa rengöringsmetoden efter fasadens specifika behov.

Fasadtvätt är en effektiv metod för att ta bort många typer av smuts och föroreningar och kan inkludera:

 • Alger och Mögel: Alger och mögel kan växa på fasader, särskilt i fuktiga och skuggiga områden. De kan ge fasaden ett smutsigt och ofräscht utseende och kan också påverka dess struktur över tid.

 • Luftföroreningar: Luftföroreningar, som industriella avgaser och trafikföroreningar, kan deponeras och skapa fläckar och missfärgningar på ytan av fasaden.

 • Spindelnät och Insekter: Spindelnät, insekter och deras avföring kan också fastna på fasaden och göra den smutsig.

 • Graffiti: Oönskad graffiti eller vandalisering kan förorena fasaden och kräva specialbehandling för att ta bort.

 • Löv och Skräp: Under hösten kan löv och skräp ansamlas på fasaden, vilket kan orsaka missfärgningar och blockera avloppsrör.

Det är viktigt att anpassa rengöringsmetoden efter den specifika typen av smuts när man ska tvätta fasaden för att uppnå bästa möjliga resultat.

Även om det är möjligt att utföra enklare fasadtvätt själv med rätt utrustning, kan det vara riskfyllt och kräva kunskap om de olika rengöringsmetoderna och säkerhetsåtgärder. För att säkerställa bästa resultat och undvika skador på fasaden rekommenderar vi att du anlitar en specialist med erfarenhet och expertis inom fasadtvätt.

Tiden det tar att utföra en fasadtvätt kan variera beroende på flera faktorer, inklusive fasadens storlek, föroreningens omfattning och val av rengöringsmetod. För mindre bostadshus kan det ta några timmar, medan större kommersiella byggnader kan ta längre tid. Vi utför alltid arbetet så effektivt som möjligt för att minimera störningar.

För att boka fasadtvätt hos oss kan du använda vårt offert-verktyg på vår hemsida, ringa oss direkt, skicka ett meddelande via vår kontaktsida eller mejla oss. Vi gör bokningsprocessen enkel och bekväm för dig.