Taktvätt

Kostnadsfri offert
Över 30 års erfarenhet
Pålitlig partner

Specialister på taktvätt

På Saneringscompaniet, med bas i Malmö men verksamma över hela Skåne, specialiserar vi oss på takrengöring. Vi använder oss av de senaste metoderna och produkterna för att noggrant rengöra ditt tak. Efter vår taktvätt behandlar vi taket för att ge det en längre hållbarhet och skydd. Ett av de medel vi använder är Grönfri, ett långtidsverkande alg- och mossdödande medel (mer information finns på gron-fri.se). För tegeltak erbjuder vi även en särskild tegelimpregnering som skyddar ytan och förlänger dess livslängd.

Varför ska ni välja oss?

Om du bor i Malmö eller någon annanstans i Skåne och letar efter en pålitlig tjänst för taktvätt, tveka inte att kontakta Saneringscompaniet. Vi är här för att hjälpa dig att hålla ditt tak rent, säkert och hållbart.

Kontakta oss idag

Förlänger takets livslängd

Genom att regelbundet tvätta ditt tak kan du avlägsna smuts, alger, mossa och andra föroreningar som kan skada takets yta och förkorta dess livslängd.

Förbättrar estetiken

Taktvätt kan göra ditt tak se rent och fräscht ut igen. Detta förbättrar husets övergripande utseende och kan öka dess värde.

Förhindrar vattenläckage

Alger och mossa kan ackumulera fukt och orsaka vattenläckage på taket. Genom takrengöring kan du förhindra dessa problem och undvika kostsamma reparationer.

Minskar Underhållskostnaderna

Genom att regelbunden taktvätt kan du undvika att behöva göra dyra reparationer eller byta ut hela taket. Detta kan spara dig pengar på lång sikt.

Vilka olika metoder använder vi vid taktvätt?

Denna metod innebär att man använder kemikalier, såsom alg- och mossaavlägsnare, som appliceras på takytan. Kemikalierna bryter ner och löser upp alger, mossa och andra smutsavlagringar. Efter en stund sköljs taket noggrant med vatten för att avlägsna kemikalierna och smutsen. Detta är en effektiv metod för att ta bort organiskt material från taket.

Vid högtryckstvätt används en högtryckstvättmaskin för att spruta vatten med högt tryck på takytan. Detta kan ta bort smuts, alger och mossa, men det kan vara skadligt för takets yta om det inte utförs korrekt. Det är viktigt att vara försiktig och inte använda för högt tryck, särskilt på äldre eller känsliga takmaterial.

Denna metod innebär användning av mekaniska redskap, såsom borstar eller skrapor, för att fysiskt ta bort smuts, alger och mossa från taket. Mekanisk taktvätt kan vara skonsammare för takytan än högtryckstvätt och är särskilt lämplig för tak med ömtåliga material. Ånga eller hetvattenrengöring: Ånga eller hetvatten kan användas för att rengöra taket genom att lösa upp smuts och föroreningar. Denna metod är miljövänlig och kan vara effektiv för att ta bort alger och mossa.

Vanliga frågor om taktvätt

Att tvätta taket är viktigt för att avlägsna alger, mossa och smuts som kan leda till fuktansamling, skada takmaterialet och orsaka potentiella vattenläckage. Regelbunden takrengöring förlänger takets livslängd och bibehåller dess kvalitet och prestanda.

Frekvensen för taktvätt kan variera beroende på taktyp, plats och väderförhållanden. Generellt sett rekommenderas en taktvätt var 3-5 år.

Alger och mossa kan hålla fukt mot takpannorna, vilket kan leda till rötning och försämring av takmaterialet. De kan också orsaka vattenläckage.

Tiden det tar att tvätta ett tak beror på dess storlek och graden av smuts. Det kan variera från några timmar till en dag eller mer.

Taktvätt behövs vanligtvis när taket har blivit smutsigt eller har påväxt på taket av alger, mossa eller andra föroreningar. Det kan också vara nödvändigt om du märker läckage av vatten eller skador på taket. Generellt sett är det bra att planera för regelbunden taktvätt vart 3-5 år för att förebygga problem och bevara takets skick.

Du kan enkelt boka taktvätt med oss genom att använda vårt offert-verktyg på vår hemsida, ringa oss direkt, skicka ett meddelande via vårt kontaktformulär eller mejla oss.

Referensobjekt